آن دسته از افراد که عاشق لواشک و ترشی جات هستند غذاپز اینجاست با یه رسپی فوق العاده. کیک لواشک جذاب و ترش مزه و مخصوصا واسه کسایی هست که از شیرینی خسته شدند.
مواد لازم:
400 گرم آلبالو (تازه)
200 گرم آلو بخارا
200 گرم ذغال اخته
200 گرم آلوچه جنگلی
چند برگ لواشک (زرشک و انار)
به مقدار لازم رب آلوچه
دستور پخت:
میوه های دلخواه تان مانند هلو، آلو، سیب، شلیل و زردآلو را بشورید. (بسته به ذائقه تان می توانید از یک نوع میوه و با ترکیب همه ی آن ها با هم استفاده کنید.)
میوه ها را داخل قابلمه ریخته و با مقدار مناسبی آب روی حرارت قرار بدهید تا زمانی که نرم شود.
حدود ۳۰ دقیقه بعد از جوشیدن میوه ها، کمی از آن ها را بچشید. کمی نمک و ۱ قاشق مرباخوری روغن جامد به آن ها اضافه کنید. اگر می خواهید لواشک طعم ملسی داشته باشد، کمی شکر به آن اضافه کنید.
بعد از این که میوه ها کاملا نرم و له شدند، آن ها را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید تا کاملا خنک شوند. میوه ها را از صافی رد کنید تا پوست آن ها جدا شده و مایع یک دست و غلیظی از آن ها به دست بیاید.
روی سینی را با نایلون یا سلفون به پوشانید و آن را با کمی روغن چرب کنید تا وقتی لواشک ها خشک شدند، راحت از سینی نایلون جدا شوند.
لایه ای نازک از لواشک ها را روی سینی بریزید و آن را در تمام قسمت های سینی به طور یکسان و یکنواخت پهن کنید. سینی را مقابل آفتاب قرار دهید تا لواشک ها خشک شوند.
طرز تهیه کیک
زغال لخته، آلبالو و آلوها را داخل قابلمه بریزید. آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزه و به شکل پوره دربیاد.
بعد از آن که میوه ها نرم و له شدند، آن ها را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملا خنک شوند. قالب مورد نظر خود را انتخاب کنید.
۲ عدد از ورقه های لواشک را که از قبل آماده کردید، یکی از لواشک های برش زده شده را ته قالب قرار بدید.
چند برگه از لواشک را به اندازه ی، دور قالب و به اندازه ی ارتفاع آن برش دهید. آن ها را دور تا دور روی قالب بذارید
با استفاده از قلمو، کمی رب آلوچه به لبه ها و ته ظرف که لواشک گذاشتید، بمالید تا مواد به آن ها بچسبند. مقداری از پوره ی میوه را ته قالب بریزید. روی آن را با لواشک های خرد شده بپوشانید.
مجددا این لایه ها از مواد را روی هم به صورت لایه لایه روی هم بریزید تا قالب پر شود. در مرحله ی آخر، لواشکی را که آن را به سایز قالب برش زدید به عنوان لایه ی نهایی روی مواد قرار دهید.
قالب کیک لواشک را چند ساعت داخل یخچال قرار دهید تا فرم بگیرد. بعد از فرم گرفتن کیک لواشک و سفت شدن آن، قالب را از کیک لواشک جدا کنید.
روی لایه ی آخر مجددا با قلمو کمی رب آلوچه بمالید و آن را به دلخواه با لواشک، آلو و آلوچه تزیین کنید.